Ψητές ουρές αστακού με λεμόνι και σάλτσα σκόρδου

Απολαύστε την υπέροχη γεύση αυτής της συνταγής, όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα κομψό αλλά και εύκολο δείπνο.

 

Χρόνος προετοιμασίας:
5 λεπτά

 

Χρόνος εκτέλεσης:
15 λεπτά

 

 

Μερίδες:
2-4

 

Μαγειρέψτε με:
Μαντεμενιο τηγανι Hosse

 

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (φρέσκο σκόρδο)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 ουρές αστακού, χωρισμένες στη μέση (κατά προτίμηση όχι κατεψυγμένες)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε κύκλους (προαιρετικό)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό και όχι παραπάνω για να μην πικρίσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλείψτε τις ουρές του αστακού με το λάδι σκόρδου. Μαγειρέψτε την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 2-3 λεπτά. Γυρίστε τις ουρές και αλείψτε ξανά με το λάδι σκόρδου.
  3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε φέτες λεμονιού αν θέλετε. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!